Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. február 27.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idei évben is felkészült az ár- és belvíz elleni védekezésre, a felkészülés részleteiről sajtótájékoztatón számolunk be. A felkészülést szükségessé teszi, hogy a Magyarországot veszélyeztetető kockázatok között első helyen továbbra a vizek kártételei állnak, ezek előfordulására a téli időszakot követő felmelegedés miatt is számítani kell. A megelőzés és a felkészülés minden évben kiemelt feladata a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezeteknek.
A rendezvény helyszíne: BM OKF Gazdasági Ellátó Központ Raktárbázisa
                                          1174, Budapest, Ferihegyi út 264.
A rendezvény időpontja: 2012. február 28., kedd 11:00
 
 
A sajtótájékoztatón Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő mutatja be a vizek kártételei elleni felkészülést, valamint a raktárbázison található, az árvízi védekezés során használt technikai eszközöket.
 
Magyarország földrajzi és vízrajzi helyzetéből eredően nagy valószínűséggel kell árvizek előfordulásával számolni, ezek okozhatják a legnagyobb károkkal járó természeti katasztrófát az országban. A korábbi árvizek során szerzett tapasztalatok alapján folyamatosan fejlesztjük a beavatkozók szaktudását és felkészültségét, valamint biztosítjuk a hatékony és eredményes védekezéshez szükséges technikai feltételeket.
 
A BM OKF és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok raktáraiban megfelelő számban állnak rendelkezésre az egyéni védő- és munkaeszközök, technikai berendezések és homokzsákok.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza