Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. február 29.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. március 1-jén a Kelet-nyugati Metróvonal (M2) Batthyány tér és Széll Kálmán tér közötti alagútszakaszában tűzoltósági ellenőrző gyakorlatot tart, amelyet Bérczi László tű dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő vezet majd. A gyakorlat célja: biztonságosabbá tenni a közösségi közlekedést, szakszerűbbé és hatékonyabbá tenni az esetleg bekövetkező események kezelését, valamint gyakorolni a közreműködő szervezetek együttműködését.
A gyakorlaton a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 24 tűzoltó járműve és közel száz tűzoltó, a BKV, valamint a társszervek kijelölt állománya és további száz önkéntes vesz részt.
 
A metró földalatti szakaszaiban keletkező bármilyen káresemény komoly veszélyt jelent az utazó közönségre nézve, egyben nagy kihívást jelent az ilyenkor beavatkozó állomány számára. Az események hatékony kezelése érdekében rendkívül fontos, hogy a tűzoltó erők, a BKV, valamint az egyéb közreműködő szervezetek összehangoltan, szakszerűen végezzék tevékenységüket.
 
A gyakorlat során a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a BKV szakemberei közötti együttműködést vizsgálják a két állomás között közlekedő metrószerelvény motorkocsijában estelegesen bekövetkező tüzet szimulálva, emellett a füstmentesítést, valamint az utasok és a metró üzemi területén tartózkodó BKV dolgozók mentését, menekítését gyakorolják.
 
A sajtó munkatársait március 1-jén, csütörtökön 24:00-kor várjuk a Batthyány téri állomáson, a gyakorlat 00:30-kor kezdődik.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
A gyakorlaton történő részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Kérjük, hogy részvételi szándékát 2012. március 1-jén 12 óráig az okf.szovivo@katved.gov.hu címen jelezni szíveskedjen!
(Figyelem! A gyakorlat tervezett időtartama 2-2,5 óra, azonban a felszínre a program közben is fel lehet jönni.)


Vissza