Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. március 06.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság égisze alatt 2011. november 15-én megalakult a speciális helyzetekben bevethető HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezet. A szakmai felkészültség alapján előzetesen kiválasztottak fizikai alkalmassági vizsgája kezdődik meg.
 
A rendezvény helyszíne: 1097 Budapest, Vágóhíd u. 11. (ORFK RSZKK Sporttelep)
A rendezvény időpontja: 2012. március 8., csütörtök 13:00
 
A rendezvényen Bittman Tibor tű. ezredes, a BM OKF Humán Szolgálatának vezetője tart sajtótájékoztatót a kiválasztás menetéről és folyamatáról. A sajtótájékoztató alatt a felmérés folyamatosan zajlik. 
A fizikai erőpróba úszás szintfelméréssel kezdődik, majd különböző gyakorlatokkal (fekvenyomás, ingafutás, 2000 m-es síkfutás stb.) folytatódik.
A mostani felmérés célja a tapasztalt, speciális végzettségekkel, tudással rendelkező állomány tagjai közül a legjobb fizikai állapotban lévőket kiválasztani.
 
A HUNOR Mentőszervezet rendszerbe állását követően Magyarország hivatalos mentőcsapataként tevékenykedik majd. Gyorsreagálású erőként feladata lesz a hazai és nemzetközi katasztrófák esetén, elsősorban földrengés sújtotta területen műszaki mentési és kutatási feladatok végrehajtása.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 


Vissza