Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. március 24.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a MÁV Zrt. 2012. március 26-án (hétfő) 11.00 órakor látványos gyakorlati bemutatóval nyitja meg speciális elméleti és gyakorlati képzését. Az oktatás során a katasztrófavédelem munkatársai a vasúti járművekben keletkezett tüzek oltásához, illetve a vasúti pályákon történő műszaki mentéshez szükséges speciális ismereteket sajátítanak el. A gyakorlat helyszíne a MÁV ferencvárosi pályaudvarának gépészeti telephelye (1097 Budapest, Fék u. 8.).
A MÁV Zrt. és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (továbbiakban: BM OKF) 2011-ben újította meg korábbi együttműködési megállapodását. Erre sok más mellett azért volt szükség, mert a vasúti járművekben keletkezett tüzek oltásához, illetve a vasúti pályákon történő műszaki mentéshez speciális ismeretekre van szükség. A szakszerű és hatékony beavatkozás érdekében naprakész információval kell rendelkezni a beavatkozási lehetőségekről és a járművek felépítéséről.
 
A tanpályán március 26-án induló képzés során közel 600, tűzoltói beavatkozásokat irányító kolléga szerez majd speciális elméleti és gyakorlati ismereteket. A MÁV gépészeti telephelyén bonyolított képzésen a hivatásos tűzoltóságok szolgálatparancsnokai és szolgálatparancsnok-helyettesei vesznek részt 25 fős csoportokban.
 
Az induló gyakorlati képzést Bérczi László tű. dandártábornok, a BM OKF országos tűzoltósági főfelügyelője, illetve Földházi György a MÁV Zrt. vasútbiztonsági vezetője nyitja meg.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza