Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. március 26.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepélyes rendezvényt tart 2012. március 28-án abból az alkalomból, hogy az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet április elsejétől megújult struktúrában látja el feladatait. A rendezvényen beiktatják a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetőit és a hivatásos tűzoltóságok parancsnokait.
A sajtótájékoztató helyszíne: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
                                                   1149, Budapest, Mogyoródi út 43., V. emeleti tárgyaló
A sajtótájékoztató időpontja: 2012. március 28., szerda 10:30
 
Az ünnepi állománygyűlést megelőzően Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató sajtótájékoztatót tart, amelyen ismerteti az átalakítás céljait és részleteit. Ezt követően – 11 órakor a földszinti tanácsteremben – ünnepélyes keretek között beiktatják a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetőit és a hivatásos tűzoltóságok parancsnokait.
 
Az állami tűzoltóság a meglévő kapacitások hatékonyabb kihasználásával, az erő- és eszközállomány optimális tervezésével erősíti az ország tűzvédelmét. Cél a tűzjelzés és a beavatkozás megkezdése közötti időtartam csökkentése. A megalakuló katasztrófavédelmi őrsök révén a beavatkozók nyújtotta segítség közelebb kerül a lakossághoz.
 
Az egységes katasztrófavédelem feladatrendszerében a lakosság és a létfenntartáshoz szükséges anyagi javak védelme polgári védelmi feladat, amelynek ellátásában a hivatásos katasztrófavédelmi szervek mellett a köteles és önkéntes polgári védelmi szervezetek is részt vesznek.
 
A megalakult egységes iparbiztonsági hatóság a megelőzési munka keretében szigorú hatósági felügyeletet lát el. Január elseje óta az eddiginél jóval több veszélyes anyagokkal foglalkozó ipari vállalat tartozik hatósági felügyelet alá. A katasztrófavédelem iparbiztonsági szakterülete valamennyi közlekedési ágazatban érvényre juttatja a veszélyes áruk szállításával kapcsolatban hatályos jogszabályi előírásokat, ezzel is növelve a közlekedés biztonságát.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza