Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. április 18.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer keretei között működő mentő- és polgári védelmi szervezetek újabb közös rendezvényére Győrben kerül sor. A nap folyamán Győr-Moson-Sopron Megye négy helyszínén összesen közel ötszázan tesznek polgári védelmi esküt, a BM OKF főigazgatója pedig csapatzászlót adományoz a Moson Mentőcsapatnak.
A rendezvény időpontja:               2012. április 20. 10:00
                                                         sajtótájékoztató 09:30
A rendezvény helyszíne:                Győr, Széchenyi tér
 
A sajtótájékoztató helyszíne:         9022 Győr, Széchenyi tér 5., Xantus János Múzeum
 
 
A rendezvényen Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Széles Sándor kormánymegbízott és Borkai Zsolt polgármester tart sajtótájékoztatót a Xantus János Múzeum különtermében. Győrött közel kétszázan, a megye további három településén százan-százan tesznek polgári védelmi esküt. A megalakult Moson Mentőcsoportnak az országos katasztrófavédelem főigazgatója csapatzászlót adományoz, így országos szinten már kilenc területi rendeltetésű polgári védelmi szervezet áll készen a katasztrófák következményeinek felszámolására.
 
Magyarország földrajzi és vízrajzi helyzetéből eredően nagy valószínűséggel kell árvizek előfordulásával számolni, ezek okozhatják a legnagyobb károkkal járó természeti katasztrófát az országban. A korábbi árvizek során szerzett tapasztalatok alapján folyamatosan fejlesztjük a beavatkozók szaktudását és felkészültségét, valamint biztosítjuk számukra a hatékony és eredményes védekezéshez szükséges technikai feltételeket.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza