Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. május 10.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer keretei között működő mentő- és polgári védelmi szervezetek újabb közös rendezvényére kerül sor, ezúttal Szegeden. A nap folyamán Csongrád megye négy helyszínén összesen több mint ötszázan tesznek polgári védelmi esküt, a BM OKF főigazgatója pedig csapatzászlót adományoz a Maros Mentőcsapatnak.
A rendezvény időpontja:               2012. május 12. 10:00
                                                         sajtótájékoztató 09:15
A rendezvény helyszíne:                Szeged, Széchenyi tér
 
A sajtótájékoztató helyszíne:         6720 Szeged, Széchenyi tér 10-12. (Polgármesteri Hivatal)
 
A rendezvényen Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató és B. Nagy László kormánymegbízott tart sajtótájékoztatót a Polgármesteri Hivatal sajtótermében. Szegeden kétszázötvenen, a megye további három településén közel háromszázan tesznek polgári védelmi esküt. A Maros Mentőcsoportnak az országos katasztrófavédelem főigazgatója csapatzászlót adományoz, így egy újabb területi rendeltetésű polgári védelmi szervezet áll készen a katasztrófák következményeinek felszámolására.
 
Ezt követően a mentőszervezet bemutatót tart a Huszár Mátyás rakparton, ahol először egy közlekedési baleset következményeinek felszámolását tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Maros Mentőcsoport vízből mentést, vízen történő tűzoltást, illetve különböző búvár feladatokat mutat be.


Vissza