Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2012. május 16.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Polgári Védelmi és a Magyar Tűzoltó Szövetséggel együttműködve 2012. május 18-19-én (péntek-szombat) tartja meg a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny országos döntőjét. A rendezvénynek Győr Megyei Jogú Város Győrújbaráton lévő gyermektábora ad otthont.
A verseny fővédnöke: Dr. Pintér Sándor belügyminiszter
 
A közbiztonsággal kapcsolatos felelősségteljes gondolkodás kialakítására már gyermekkorban kiemelt figyelmet kell fordítani. A katasztrófavédelmi ifjúsági versenyek során játszva megtanult ismeretek meghatározóak a résztvevő gyermekek személyiségfejlődésében, hozzásegítik őket ahhoz, hogy önmagukért és a környezetükért felelősséget vállaló felnőtté váljanak. A versenyen teret kap a szórakozás és a kikapcsolódás is, így a résztvevő több mintegy kétszáz tinédzser két napon át játszva tanul.
 
A megyéjükben győztes csapatok megmérettetésén elméleti és gyakorlati feladatok, ismeretterjesztő állomások várják a fiatalokat. A versennyel párhuzamosan ún. „nyitott tábor” működik, ahol látványos bemutatók sora követi egymást, például vízből mentési bemutató, középkori lovagvívás-bemutató, kommandós bemutató, valamint a katasztrófavédelem eszközeinek bemutatója. A „Biztonság utcáján” végighaladva pedig lehetőség van megismerkedni a különböző rendvédelmi, honvédségi és civil társszervek munkájával is.
 
Ezúton meghívjuk Önt és szerkesztősége munkatársait a május 19-án 8.30 órakor 12-12 csapat részvételével kezdődő versenyprogramra, valamint a 15.00-kor tartandó záróünnepségre. A döntőt záró ünnepélyes díjkiosztón a dobogós csapatok a BM OKF főigazgató-helyettesétől, Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagytól vehetik majd át jutalmukat.


Vissza