Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Üzemzavar a Mol zalaegerszegi telephelyén
2012. május 18.
Hajnali fél négykor üzemzavar volt a Mol Nyrt. zalaegerszegi telephelyén: egy ezer köbméteres tartály teteje megrepedt. A tartályt éppen bitumennel töltötték fel, amikor a baleset történt, így annak jelentős része még üres volt. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységei a legmagasabb riasztási fokozattal vonultak a helyszínre, ahol a helyben lévő létesítményi tűzoltókkal együtt kezdték meg a beavatkozást. Jelenleg a tartályt és az abban található bitument hűtik nitrogénnel és gőzzel.
Az üzemzavar során személyi sérülés nem történt. A baleset nem jelent veszélyt a lakosságra, a környezetbe veszélyes anyag nem került ki. A környező tartályok nem sérültek meg, de a beavatkozás ideje alatt is folyamatosan ellenőrzik azok állapotát.
 
A BM OKF Országos Iparbiztonsági Főfelügyelősége teljeskörű vizsgálatot folytat le az üzemzavar kialakulásával kapcsolatban. A telephely az iparbiztonsági hatóság felügyelete alá tartozik, más veszélyes üzemekhez hasonlóan ez az üzem is folyamatos ellenőrzés mellett dolgozik. A vonatkozó előírásoknak megfelelően telepített automatikus védelmi rendszerek jól működtek, a keletkezett tüzet gyorsan meg tudták fékezni.


Vissza