Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
2012. május 30.
A Kormány döntése alapján a Honvédelmi Minisztérium és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humanitárius segélyszállítmányt juttat Törökországba a szíriai menekültek helyzetének segítése érdekében.
Törökország nemzetközi szervezeteken keresztül tett közzé segélyfelhívást a kialakult szíriai menekülthelyzet kapcsán. Jelzésük szerint elsősorban olyan eszközökre és felszerelésekre van szükségük, amelyeket a menekülttáborokban tartózkodók elhelyezése során tudnak felhasználni.
 
A humanitárius segélyszállítmány a Honvédelmi Minisztérium készletéből származó anyagokat, 5 ezer takarót és több mint 700 lepedőt tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja a 7,5 millió forintot. A segélycsomag szállítását a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezte meg.
 
A felajánlott eszközöket szállító kamion a mai napon indult útnak Magyarországról Törökországba, ahova várhatóan június 5-én, legkésőbb 6-án érkezik meg. Az adomány átadásakor Magyarország Kormányát a törökországi magyar katonai attasé képviseli.


Vissza