Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A visszatérő ellenőrök két szórakozóhelyet bezárattak
2012. június 24.
Június 22-én éjjel nagyszabású akció volt a fővárosban, az Országos Rendőr-főkapitányság irányításával és számos társhatóság bevonásával szórakozóhelyeket ellenőriztek. A munkában a katasztrófavédelem is részt vett. Egy nappal később, szombaton, a késő éjjeli órákban a katasztrófavédelem hatósági szakemberei szúrópróbaszerűen több szórakozóhelyet újra ellenőriztek, közülük kettőt bezárattak.
Mindkét ellenőrzés számos szabálytalanságot tárt fel, volt olyan szórakozóhely, amelyik nem rendelkezett rendezvénytartási engedéllyel, máshol a menekülési útvonalat szűkítették le, előfordult, hogy elmulasztották a tűzoltókészülékek felülvizsgálatát, vagy nem rendelkeztek tűzvédelmi szabályzattal, de olyan üzemeltető is akadt, aki a villamos berendezések felülvizsgálata során feltárt hiányosságokat nem javítatta ki. Az ellenőrök olyan helyet is találtak, ahol a tűzvédelmi oktatást mulasztották el, de volt olyan is, ahol a menekülési útvonalat jelző rendszerek ellenőrzését nem végeztették el. A szakemberek valamennyi hiányosság esetében megtették a szükséges intézkedéseket, hatósági felhívás adtak ki, vagy tűzvédelmi bírságot szabtak ki.
 
A még hathatósabb ellenőrzés érdekében szombaton a késő éjjeli órákban a katasztrófavédelem ismételten ellenőrzött, két szórakozóhelyen olyan hiányosságokra bukkant, amelyek miatt ezeket be kellett záratni. A hatósági szakemberek továbbra is olyan súlyos tűzvédelmi hiányosságokkal szembesültek, amelyek veszélyeztetik az ott tartózkodók biztonságos szórakozását. Nem tettek eleget az előírt kiürítési feltételeknek, de a rendezvénytartási engedély sem volt meg, és nem határozták meg azt sem, hogy mekkora a hely maximális befogadóképessége. A kiadott tiltó határozat értelmében a két szórakozóhely addig nem nyithat ki ismét, amíg az üzemeltető nem tesz eleget a tűzvédelmi előírásoknak.
 
Budapest, 2012. június 24.
 

Vissza