Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2012. július 06.
A szabadtéri – az erdőkben és a mezőgazdasági kultúrában keletkezett – tüzek megelőzése, illetve a bekövetkezett eseteknél keletkezett károk csökkentése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság (NÉBIH) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tart. A rendezvény célja, hogy felhívjuk a lakosság, kiemelten az erdőt látogatók figyelmét a veszélyekre és megmutassuk a megelőzés és a védekezés módszereit, eszközeit.
A rendezvény időpontja:               2012. július 9. 10:30
 
A rendezvény helyszíne:                Budakeszi VadasparkSzilfatisztás”
(Megközelítés: személygépkocsival a Budakeszi út felől a Budakeszi Vadaspark irányító táblákat követve)
 
A sajtótájékoztatón Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Lomniczi Gergely, aPilisi Parkerdő Zrt. szóvivője és Debreceni Péter, az erdészeti hatóság fő erdőfelügyelője ad átfogó képet a szabadban keletkezett tűzesetekről. A három szervezet bemutatja a szabadtéri tüzekkel kapcsolatos munkáját, az ilyenkor használt eszközöket és az események következményeit.
 
A szabad területeken, erdőkben keletkezett tüzek oltása során speciális beavatkozási módszereket kell alkalmazni és különleges eszközöket, gépjárműveket kell használni. Rendkívül fontos a pontos helyismeret, az oltóvíz utánpótlása, esetenként levegőből történő tűzoltásra is szükség van. Tíz szabadtéri tűzesetből kilenc az emberi gondatlanságra vezethető vissza, vagyis kis odafigyeléssel a szabadtéri tüzeket meg lehet előzni.


Vissza