Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2012. július 11.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012 első félévében megújult jogszabályi környezetben, új szervezeti struktúrában teljesítette közbiztonsági feladatait. A megújult szabályozásnak köszönhetően az év első félévében a katasztrófavédelem hazai rendszere gyökeresen megváltozott, a törvény kibővítette a szervezet feladat- és hatásköreit.
A rendezvény időpontja:               2012. július 13. (péntek) 10:00
 
A rendezvény helyszíne:                1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
 
Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató a katasztrófavédelem 2012. év első féléves tevékenységét sajtótájékoztató keretén belülértékeli, valamint szól a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezetről.
 
A sajtótájékoztatót követően a BM OKF bemutatja az idén újonnan átadott Iparbiztonsági Információs Központot, amely arra is alkalmas, hogy egy esetleges veszélyhelyzet idején az itt rendszeresített eszközökkel folyamatosan nyomon lehessen követni a radiológiai jelzőrendszerek adatait.
 
A központ bemutatása után lehetőség nyílik a HUNOR Mentőszervezet speciális eszközeinek, továbbá a közúti veszélyesáru-szállítás (ADR) ellenőrzések során bevethető különleges gépjármű és a katasztrófavédelmi mobil labor,valamint más speciális mentőeszközök megtekintésére.
 
A BM OKF a sajtótájékoztató után bemutatja a hazai katasztrófavédelem három alappillérének, így a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság különleges, egyedülálló felszereléseit, technikai eszközeit.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza