Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Főként fakidőlések miatt érkeztek riasztások
2012. július 20.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves zivatarok miatt a tegnapi késő esti órákban hét megye és Budapest területére adott ki 3. fokú (piros) riasztást, amelyet később 2. (narancs) fokozatúra mérsékelt.
Az érintett megyék (Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, és Békés), valamint a főváros katasztrófavédelmi ügyeleti szolgálataihoz folyamatosan érkeztek a lakossági bejelentések.
A szélsőséges időjárás országszerte több mint 200 esetben igényelt tűzoltósági beavatkozást.A tűzoltóknak leggyakrabban leszakadt faágakat és kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, illetve részt vettek az épületkárok helyreállításában is. Az események során személyi sérülés nem történt.
 
A legtöbb jelzés Pest megyében futott be a megyei katasztrófavédelmi ügyeletre, itt 61 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra fakidőlések miatt. A fővárosi tűzoltók a hajnali órákig több mint 50 esetben vonultak a vihar miatt.
A legtöbb épületkárral kapcsolatos riasztást a Nógrád megyeiek kapták, amelynek következtében a tűzoltók négy esetben avatkoztak be. Országszerte összesen 10 esetben igényelt tűzoltói beavatkozást az épületkárok helyreállítása. Ezek jellemzően az erős szél következtében megbontott tetőszerkezetek helyreállítása, vagy épületre dőlt fák eltávolítása voltak.
 
A szélvihar esetén követendő magatartási szabályokat a BM OKF honlapján az alábbi linken érhetik el:


Vissza