Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2012. július 27.
A megújult katasztrófavédelmi rendszerben létrehozott önkéntes mentőszervezetek újabb próbatételére kerül sor a hét végén. Ezúttal a speciális mentéseket és beavatkozásokat végző búvár egységek mérettetik meg magukat.
A rendezvény időpontja:                2012. július 29. (vasárnap) 14:00
 
A rendezvény helyszíne:                Gyékényes kavicsbánya tó, Búvárcentrum
 
A gyakorlatra a Magyarországon eddig regisztrált tizenegy önkéntes mentőszervezetből hét csapat búvárai jelentkeztek. A búvárok háromfős csapatokban a nemzeti minősítési követelmények szerinti feladatelemeket – sérült búvár mentése vízből, árvízi védekezésnél alkalmazott védekezési munkák – teljesítenek a megmérettetés során. A búvárcsoportok azt mutatják be, hogy mennyire képesek megfelelni a nemzeti minősítési rendszerben meghatározott alapkövetelményeknek.
 
A búvárcsoportok a képességeiket tanúsító minősítés megszerzését követően vehetnek majd részt vízben eltűnt személyek felkutatásában, mentésében, valamint az árvizek során a védművek megerősítésében és gyors javításában.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza