Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2012. augusztus 03.
A megújult katasztrófavédelmi rendszerben létrehozott HUNOR Mentőszervezet két szakértői csapata járt a héten Olaszországban. A tanulmányút során a búvárcsapat a külföldiek közül elsőként hajthatott végre merülési gyakorlatot a közelmúltban tragikusan elsüllyedt Costa Concordia utasszállító hajónál. A HUNOR másik szakértői csoportja pedig az Emilia-Romagna tartományban május végén bekövetkezett földrengés következményeinek felszámolását vizsgálta meg.
A rendezvény időpontja:                2012. augusztus 3., 13 óra
 
A rendezvény helyszíne:                BM OKF Nagytanácsterem
 
A HUNOR szervezésében Olaszországba kijutott öt búvár páratlan lehetőséghez jutott azzal, hogy a közelmúltban az olasz partok mellett tragikusan elsüllyedt Costa Concordia utasszállító hajónál tudott a héten merülési gyakorlatot végezni. Az olasz katasztrófavédelmi tanulmányutat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezte, azon a városi kutató- és mentőcsoport tagjai is részt vettek. Ők Emilia-Romagna tartomány több településén a földrengéskutató és mentő csapatok munkáját, valamint a befogadó táborok működését és a kulturális javak, a károsodott műemlékek védelmét tanulmányozhatták.
 
Az út során az olasz polgári védelem, a tűzoltóság, a rendőrség és a katonaság beavatkozásban részvevő szakemberei tartottak háromnapos esetelemzést a magyar csapat tagjainak.
 
A városi kutató- és mentőcsoport tapasztalatairól Jackovics Péter tűzoltó alezredes, a HUNOR Mentőszervezet parancsnoka ad tájékoztatást, míg az ötfős búvárszolgálat négynapos útjáról Marosvári Csaba tűzoltó alezredes számol be.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 


Vissza