Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2012. augusztus 09.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság katasztrófavédelmi őrsöt hoz létre Pannonhalmán. Az újonnan megalakuló katasztrófavédelmi őrs a pannonhalmi rendőrőrs épületében kapott helyet.
A rendezvény időpontja:               2012. augusztus 10. 10:00
 
A rendezvény helyszíne:                9090Pannonhalma, Petőfi utca 8/b.
 
Az átadási ünnepségen Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke és Széles Sándor kormánymegbízott mond beszédet. A katasztrófavédelmi őrs működési területén közel harmincezer ember él, akikhez baj esetén ezután gyorsabban juthat majd el a segítség.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok (HTP) tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül az állomány 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait. Az „őrsprogram” révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, vagyis ezeken a településeken és környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.
 
A Pannonhalmi Katasztrófavédelmi Őrs mintegy húszfős állománnyal és egy tűzoltó gépjárművel kezdi meg működését augusztus tizedikével. Az átadási ünnepség után az őrs állománya bemutatót tart a helyszínen.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza