Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlat a metróban
2012. augusztus 23.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság augusztus 27-én a kelet-nyugati metróvonal (M2) Batthyány tér metrómegállójában katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot tart.
A gyakorlat célja, hogy a közreműködő szervezetek gyakorolják az együttműködést, biztonságosabbá váljon a közösségi közlekedés, valamint az, hogy szakszerűbben és hatékonyabban lehessen kezelni a metróban esetleg bekövetkező rendkívüli eseményeket.
 
A gyakorlaton a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tizennégy tűzoltó gépjárművel és közel hatvan tűzoltóval, a Budapesti Rendőr-főkapitányság hat fővel, a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálat járőrcsoportja két gépjárművel és hat fővel, az Országos Mentőszolgálat hat mentőjárművel és közel húsz fővel vesz részt. A gyakorlat végrehajtását a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, a Budapesti Közlekedési Vállalat és a társszervek szakemberei segítik, illetve ötven önkéntes is közreműködik az életszerű helyzet megteremtésében.
 
A sajtó munkatársait augusztus 26-án, vasárnap 23:30-kor várjuk a Batthyány téri állomáson, a gyakorlat 00:30-kor kezdődik.
 
A gyakorlat előtt, 00:00 órakor sajtótájékoztatót tart Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM OKF főigazgatója, Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Hajdu János r. dandártábornok, a Terrorelhárítási Központ vezetője, valamint Dr. Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.
 
 
A gyakorlaton történő részvételhez előzetes regisztráció szükséges! Kérjük, hogy részvételi szándékát 2012. augusztus 25-én 12 óráig az okf.szovivo@katved.gov.hu címen, vagy a 20/669-3613-as telefonszámon jelezni szíveskedjen!
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza