Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. október 24.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszerben működő mentő- és polgári védelmi szervezetek újabb közös rendezvényére kerül sor. A nap folyamán tíz megye önkéntes katasztrófavédelmi mentőszervezetének tagjai, összesen mintegy száztizen tesznek polgári védelmi esküt, a BM OKF főigazgatója pedig csapatzászlót adományoz a mentőcsapatoknak, valamint felavatja a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet új laboratóriumát.
A rendezvény időpontja:               2012. október 25. 14:10
 
A rendezvény helyszíne:                Katasztrófavédelmi Oktatási Központ
                                                         1033 Budapest, Laktanya u. 33.
 
A rendezvényen Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató és Dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott mond köszöntő beszédet. Tíz megye (Bács-Kiskun, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala) és a HUSZÁR Mentőszervezet tagjai – mentőcsoportonként tízen –, összesen száztízen tesznek polgári védelmi esküt. Az országos katasztrófavédelem főigazgatója valamennyi megjelent mentőcsoport számára csapatzászlót adományoz, így már valamennyi megyében önkéntes speciális mentőszervezet áll készen a katasztrófák következményeinek felszámolására.
 
Az esemény részeként avatják fel a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet új laboratóriumát is, amely a kutatómunka mellett most már a képzések során is használható lesz. Az egy éve indított, mintegy 46,5 millió forint keretösszegű technikai fejlesztési program keretében befejeződött a vegyi laboratórium felújítása és a műszerpark korszerűsítése. A fejlesztés legnagyobb értékű beruházása az analitikai mérőrendszer létrehozása. A tűzeseti helyszíni szemlék során gyűjtött nyomok, égési maradványok égésgyorsító anyagtartalmának kimutatására szolgáló berendezés a labor új tevékenységi körét alapozza meg.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek. 

Vissza