Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Bár havazik, nincs fennakadás az ajkai régió közlekedésében
2010. december 02.
Bár a hóesés megnehezítette a tegnapi napra tervezett munkavégzést, a közlekedésben fennakadást a lehullott csapadék nem okozott, a személyszállítás (vasúton és közúton) menetrendszerű volt, kisebb, pár perces késések fordultak csak elő. A közutak takarítása folyamatosan történik. A Veszprém Közútkezelő Kht. Igazgatójával egyeztették a takarítási útvonalak prioritását, hatékonyan segítve a napi tevékenységet.
Az ÁNTSZ Egészségügyi Vezetési Pont - függetlenül az időjárási körülményektől - terepjáró igénybevételével folyamatosan működik. A rendeléseken a betegellátás zavartalanul folyik. Az ivóvíz ellenőrzése folyamatos, a teljes területen továbbra is biztonságosan fogyasztható. A folyamatos monitoring rendszer tegnapi adatai valamint az időjárási körülmények alakulása alapján a következő 24 órában, a porterhelés kis mértékű csökkenése várható.
 
A tározó kiszakadása köré épített körgát erősítése tovább folytatódott. A depók területére hatszázhatvan köbméter iszapos anyagot szállítottak be. Az épülő új gát kijelölt nyomvonala mentén a résfal már 750 méter hosszban elkészült. A gátszakadás köré épített pernyegátat dolomittal terítik be.
 
A karitatív szervezetek folyamatosan osztják a károsultak részére a tartós élelmiszereket és tisztító-, illetve tisztálkodó-szereket. Mikulásra érkezett édességeket pedig a 14 éven aluli gyermekes családok részére osztottak szét.
 
Az újjáépítésen a tegnapi nap folyamán több mint kétszáznegyven szakember dolgozott száznyolcvan munkagéppel.
A tulajdonosok közül 72-en új építésű ház, 60-an használt lakás vásárlása mellett döntöttek. A tárgyalások folyamatosak, ám még mindig olyanok, akik gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést.


Vissza