Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY
2012. október 30.
Már az első hóesés is munkát adott a katasztrófavédelemnek
Tegnap megérkezett az idei tél első hava. A hó vastagsága néhol a nyolc-tíz centimétert is elérte, így a lakosság, az autóval közlekedők télies viszonyokkal találták szembe magukat.
 
Az országban a havazás, az esős időjárás miatt tizenegy megyében közel hetvenszer kellett beavatkozni. Az esetek közel felénél árokba csúszott autókat kellett menteni, míg a többi helyszínen a kidőlt fák és a leszakadt faágak adtak munkát.
 
A legtöbb, az időjárással összefüggésbe hozható vonulás Nógrád, Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében volt. Személyi sérülés mindössze egy közúti baleset során történt. Október 29-én az országban 174 tűzoltó egység avatkozott be.
 
Néhány településen részleges áramkimaradás is volt, a szolgáltatás a kora esti órákra valamennyi háztartásban helyreállt. Az időleges áramszünet mintegy 2840 fogyasztót érintett.
 
A tegnapi napon nem csak az időjárás okozott problémákat, egyéb rendkívüli események is történtek.
A tiszaújvárosi tűzoltók egy veszélyes üzem területén keletkezett tűzhöz vonultak, de mire a helyszínre érkeztek, a helyi szakemberek eloltották a lángokat. Miután azonban tűzveszélyes anyag került a környezetbe, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság azonnali hatállyal hatósági ellenőrzést, valamint tűzvizsgálati eljárás lefolytatását rendelte el annak érdekében, hogy fény derüljön a tűz keletkezésének körülményeire. Az esemény miatt az üzem nem állt le, és lakosságvédelmi intézkedéseket sem kellett tenni. A vizsgálat jelenleg is tart.
A fűtési szezonnal összefüggő eseményhez vonultak a tűzoltók Sátoraljaújhelyen, ahol tízen szenvedtek szén-monoxid-mérgezést egy irodaépületben. A területileg illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség supervisori ellenőrzést tartott a helyszínen, amelyben a rendőrség, a kéményseprőipari szolgáltató és a gázszolgáltató vállalat vett részt. Az ellenőrzés során a kéményseprő-vállalatot, illetve a gázszolgáltatót a fűtési és szellőztető rendszer soron kívüli felülvizsgálatára kötelezték. A szolgáltatás csak a felülvizsgálatok elvégzése, illetve a rendszer biztonságos újraindításáról szóló nyilatkozat megszületése után indulhat meg újra. 


Vissza