Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. november 28.
Ünnepélyes eskütétellel zárul az idén ősszel indult egységes rendvédelmi képzés első szakasza, amelyen rendőri és büntetés végrehajtási hallgatók mellett a katasztrófavédelem tűzoltó hallgatói is részt vettek. A rendezvénynek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ ad helyet, amely után a sikeres vizsgát tett hallgatókat hivatásos tűzoltói állományba veszi a katasztrófavédelem szervezete.
A rendezvény időpontja:  2012. november 29. 14:00.
 
A rendezvény helyszíne:    1133 Budapest, Laktanya utca 33.
 
Az eskütételi ünnepségen beszédet mond Dr. Góra Zoltán tűzoltó dandártábornok, főigazgató-helyettes, az ünnepséget követő sajtótájékoztatón pedig a képzésben érintett oktatási intézmények vezetőivel együtt válaszol az újságírók kérdéseire.
 
A szeptemberben indult egységes rendvédelmi képzés első szakaszát teljesítik a november 28-án sikeres záróvizsgát tevő hallgatók. Az ünnepélyes keretek között esküt tevők a rendezvényt követően kerülnek hivatásos tűzoltói állományba a katasztrófavédelem szervezetében.
 
Az egységes rendvédelmi képzés egyik fontos eleme, hogy az általános rendészeti ismeretek azonos alapokat adnak a rendvédelmi pályára kerülők számára. Az elmúlt három hónapban képzésük első modulján vettek részt a tanulók, amelynek első két hónapját valamelyik rendészeti szakközépiskolában, a most véget érő harmadik hónapját pedig a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban teljesítették. Ebben a képzési szakaszban általános rendészeti és szakági általános alapismereteket tanultak a hallgatók. A sikeres vizsga után kezdik meg a következő kéthónapos modult, amely során a speciális szakmai ismereteket sajátítják el.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza