Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Napi tájékoztató a december 6-i téli időjárás tapasztalatairól
2012. december 06.
A hét elején beköszöntött téli időjárás miatt a tegnapi napon is több helyen síkos útfelületek alakultak ki, és az ország számos pontján szükség volt a katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek a segítségére.
Tizennégy megye – Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém – és a főváros területét fedte be hótakaró. Egyes megyékben még nem alakult ki összefüggő hóréteg, de Heves megyében helyenként a 20 centimétert is meghaladta. Beavatkozást igénylő hófúvás nem alakult ki.
 
A leghidegebb hőmérsékletet, -7 °C-ot több helyen mértek az országban, így Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében is.
 
A tegnapi nap során 32 embert sikerült a téli időjárás következményeitől megmenteni, közülük hatot a kihűléstől. Tizenheten a síkos úton, illetve más balesetekben szereztek sérülést, őket a mentők látták el, kórházi ellátásban kilenc embert kellett részesíteni.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők és a közútkezelők december 5-én összesen 243 szakemberrel és 160 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő különböző káresetek felszámolásában.
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a téli időjárásra történő felkészüléssel összefüggésben tartott gyakorlatot tegnap délelőtt, amelyen a katasztrófavédelem mellett a közútkezelő, a közműszolgáltatók és közlekedési társaságok szakemberei vettek részt.


Vissza