Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Napi tájékoztató a december 7-i téli időjárás tapasztalatairól
2012. december 07.
A hideg és csapadékos időjárás miatt a tegnapi napon is több helyen síkos útfelületek alakultak ki, és az ország számos pontján szükség volt a katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek a segítségére.
 Csütörtökön tizenegy megye – Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém – és a főváros területét fedte be hótakaró. A legtöbb helyen még nem alakult ki összefüggő hóréteg, de Heves megyében helyenként a 20 centimétert is meghaladta a hó vastagsága. Beavatkozást igénylő hófúvás nem alakult ki.
 
A legalacsonyabb hőmérsékletet, -10 fokot Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mérték.
 
A tegnapi napon 115 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük tízet a kihűléstől. A mentők nyolcvanöt embert láttak el, ők a síkos úton, illetve közúti és egyéb balesetekben sérültek meg, kórházi ellátásban tizennyolc embert kellett részesíteni, továbbá ketten szenvedtek szén-monoxid mérgezést.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők és a közútkezelők december 6-án összesen 618 szakemberrel és 429 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő különböző káresetek felszámolásában.
 
A közlekedők figyelmét ismét felhívjuk arra, hogy az útfelületekre és járdákra hulló csapadék az éjszaka folyamán megfagy, ezért a hajnali és reggeli órákban fokozott figyelemmel induljanak útnak! Egy kis körültekintéssel a balesetek jelentős része megelőzhető.

Vissza