Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. december 11.
Alakuló üléssel kezdi meg munkáját az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Az idén ősszel megalakult szakmai szervezet célja, hogy tevékenységével felhívja a lakosság figyelmét a tűzmegelőzés fontosságára, így is javítva az ország közbiztonságát, tűzbiztonságát.
 A rendezvény időpontja:   2012. december 12. 14:00.
 
A rendezvény helyszíne:    1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
 
Az alakuló ülést Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, főigazgató nyitja meg, ő tölti be az új bizottság elnöki tisztségét. Ezt követően a bizottság tagjai a jövő évi munkatervről és az ehhez kapcsolódó feladatokról egyeztetnek.
 
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tagjai között a katasztrófavédelem szakemberei mellett minisztériumok, médiaszolgáltatók, szakmai és civil szervezetek, oktatási intézmények, hatóságok és gazdasági társaságok képviselői találhatók meg.
 
A lakóingatlanokban és a gazdasági szereplők vagyontárgyaiban évente országosan tízmilliárdos nagyságrendben keletkeznek károk tűz következtében. Évente legalább száz ember hal meg tűzesetekben, és tízszer ennyien sérülnek meg ezek során. Az ipari ágazatot is jelentős károk érik a tüzek miatt, a termeléskiesés okozta veszteség a tűzkár értékének többszázszorosa is lehet. Jelentős problémát jelentenek a szabadtéri tüzek is, ráadásul a természet, a környezet rendkívül lassan regenerálódik egy jelentősebb ökológiai pusztítás után. A bizottság célja hatékony megelőzéssel csökkenteni ezeket a károkat.

Vissza