Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tájékoztató a december 13-i téli időjárás tapasztalatairól
2012. december 14.
A hideg idő, a síkos utak miatt az ország számos pontján volt szükség tegnap is a katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek és a karitatív szervezetek segítségére.
Továbbra is tizennyolc megye és a főváros területét fedi hótakaró. A legvastagabb hóréteg jelenleg Heves megyében van, ott helyenként 17 centiméteres a hótakaró.
 
Szerdán a legalacsonyabb hőmérsékletet, -18 fokot Nógrád megyében mérték, de több megyében is volt -10 fok is. Az időjárási és domborzati viszonyoktól függően az ország egyes pontjain ennél hidegebb is lehet.
 
Tegnap összesen 93 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük huszonnégyet a kihűléstől. Ötvennyolc ember szenvedett különböző sérüléseket a síkos úton, illetve közúti és egyéb balesetekben, akik közül a mentők tizenegy embert láttak el.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 755 szakemberrel és 272 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.
 
A röszkei határátkelő magyar oldalán az előző napon lehullott hó miatt a kamionok kilépési ideje közel három óra volt.
 
Hétvégére jelentősen mérséklődik a hideg, azonban többfelé várható csapadék, amelynek halmazállapota területenként változó lehet. Az enyhülés következtében lényegesen enyhébbek lesznek az éjszakák is és napközben sem kell fagyra számítani. 

Vissza