Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tájékoztató a december 14-i téli időjárás tapasztalatairól
2012. december 15.
A hideg idő, a síkos utak miatt az ország számos pontján volt szükség tegnap is a katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek és a karitatív szervezetek segítségére.
Jelenleg tizenhat megye területét fedi hótakaró. A legvastagabb hóréteg jelenleg Heves megyében van, ott helyenként 17 centiméteres a hótakaró. Beavatkozást igénylő hófúvás három helyen alakult ki Békés megyében.
 
Pénteken a legalacsonyabb hőmérsékletet, -9 fokot Pest megyében mérték. Az időjárási és domborzati viszonyoktól függően az ország egyes pontjain ennél hidegebb is lehet.
 
Tegnap összesen 51 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük tizenkilencet a kihűléstől. Huszonkilenc ember szenvedett különböző sérüléseket a síkos úton, illetve közúti és egyéb balesetekben, akik közül a mentők három embert szállítottak orvosi ellátásra.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 684 szakemberrel és 271 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.
 
Somogy megyében, Inkén egy általános iskolában jelenleg szünetel a tanítás a rendkívüli hideg időjárás és hóesés miatt. A szünet összesen száztizenegy embert érint.
 
A hétvégén jelentősen mérséklődik a hideg, azonban többfelé várható csapadék, helyenként jelentős mennyiségű ónos esőre kell készülni. Az ónos eső az útra lefagyva jelentős veszélyt jelent a közlekedőkre nézve. A síkossá, csúszóssá váló utakon az átlagosnál jóval körültekintőbben kell közlekedni! Útnak indulni csak a legszükségesebb esetben javasolt ilyenkor!


Vissza