Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2012. december 19.
Az elmúlt hetekben a rendvédelmi és készenléti szervek, az érintett tárcák, a karitatív és civil szervezetek közös erővel készültek fel a téli időjárás okozta kihívásokra és álltak helyt a hideg és a hó okozta nehézségek során. A téli felkészülés irányításával a kormány a katasztrófavédelem főigazgatóját bízta meg, aki a november vége óta eltelt időszakban végzett összehangolt tevékenységet értékeli.
 A rendezvény időpontja:   2012. december 20. 13:00.
 
A rendezvény helyszíne:    1149 Budapest, Mogyoródi út 43. BM OKF
 
A sajtótájékoztatón Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, kormánymegbízott értékeli az új katasztrófavédelmi, védelmi igazgatási és közigazgatási rendszer felkészülését a téli időszakra, valamint beszámol a december elseje óta meghozott intézkedésekről, beavatkozásokról.
 
Az időben megkezdett felkészülést követően hideg idővel és havazással érkezett meg a tél az országba december elején. Az azóta eltelt időszakban országszerte számos eseménynél volt szükség a katasztrófavédelem, az együttműködő szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek és a karitatív szervezeteknek a segítségére. A tartósan hideg idő, a komoly havazás, valamint az elmúlt napok ónos esőzése számos baleset kiváltó oka volt, egyes útszakaszokat átmenetileg le kellett zárni, más településeket a hó egy időre elzárt a külvilágtól, valamint a közműszolgáltatások kisebb zavarait is kezelni kellett.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza