Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tájékoztató a tegnapi téli időjárás tapasztalatairól
2012. december 28.
A télies időjárás miatt az ország számos pontján tegnap is szükség volt a katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek, a karitatív szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek a segítségére.
Jelenleg már csak Heves megye területét fedi hótakaró, amely néhol eléri a 9 centiméteres vastagságot. Tegnap a legalacsonyabb hőmérsékletet, -4 fokot Győr-Moson-Sopron megyében mérték, és az ország nagy részén fagypont alatti hőmérséklet volt.
 
Csütörtökön összesen 25 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük négyet a kihűléstől. Tizenhét ember szenvedett különböző sérüléseket a síkos úton, illetve közúti és egyéb balesetekben, továbbá négyen szenvedtek szén-monoxid-mérgezést.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 581 szakemberrel és 342 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.
 
Az előrejelzések szerint számottevő csapadékra nem kell számítani, azonban kisebb mennyiségű ködszitálás, ónos szitálás kialakulhat a tartósan ködös tájakon.Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a síkos, csúszós utakon az átlagosnál körültekintőbben közlekedjenek. 

Vissza