Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. január 03.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját, amelynek révén javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége. A beavatkozó erőknek ugyanis kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő. A program egyik újabb állomása Pásztó.
 A rendezvény időpontja:   2013. január 4. 10:00
 
A rendezvény helyszíne:    3060 Pásztó, Kölcsey út 37.
 
A rendezvény után Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató és Berecz György tű. alezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nyilatkozik a sajtó megjelent képviselőinek.
 
Azok a területek, ahol a hivatásos tűzoltóság a hosszabb vonulási idő miatt csak 25 percen túl tudja megkezdeni a kárfelszámolási tevékenységet, tűzvédelmi szempontból fehér foltnak számítanak. Ezek megszüntetése érdekében a katasztrófavédelem Nógrád megyében 2014 végéig még további három új katasztrófavédelmi őrsöt kíván létrehozni.
 
2013. január elseje előtt a pásztói önkormányzati tűzoltó-parancsnokság – a hivatásos tűzoltósággal kötött együttműködési megállapodás alapján – 15 településen végzett tűzoltási és műszaki mentési tevékenységet. Január 1-jét követően a Pásztón működő hivatásos tűzoltóság 31 településen végez elsődleges tűzoltói, kárfelszámolási tevékenységet, ami jelentősen növeli az e településeken élők biztonságát.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 

Vissza