Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Meghívó az újjászületett beregi házakat meglátogató kolontáriak és devecseriek útjára
2010. december 12.
Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, katasztrófavédelmi kormánybiztos meghívja Önt és szerkesztősége munkatársait a 2010. december 12-ére, vasárnapra szervezett látogatásra, ahol az otthonaikat elvesztett kolontáriak és devecseriek mintaként megtekintik a 2001-ben megújult beregi régiót.
A Beregben 2001 márciusában az árvíz közel háromezer ingatlanban okozott károkat. Az újjáépítés során a kormány több mint hétszáz új házat épített fel. A régió arculatát megőrizve, ugyanakkor a kor minden igényét kielégítve született ujjá a pusztító víz után. Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ a beregi térség megtekintését javasolta a vörösiszap károsultak részére. A kezdeményezésre, közel száz fő jelezte, nyitott a Beregben megújult házak megtekintésére, hisz ehhez hasonló új településrészek épülnek hamarosan mind Kolontáron, mind Devecserben.

Program:

12.00 Érkezés a tákosi Faluházhoz, ahol a vörösiszap károsultjait fogadja Tákos polgármestere, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgató az Épker képviselője, és a polgári védelmi kirendeltség vezetője és a 2001. évi tiszai árvíz károsultjainak egy csoportja, az akkor megépített házak tulajdonosai.
12.10-12.45 Az újjáépített épületek megtekintése
12.50 Indulás Csarodára a Faluházhoz, ahol a károsultakat fogadja Csaroda polgármestere
13.00- 13.20 Filmvetítés. Címe: A csarodai újjáépítés története az elöntéstől az építésen át az átadásig. Film vetítése alatt tájékoztató a meghívott vezetők részéről
13.20-13.50 Újjáépített házak megtekintése a Tákosihoz hasonlóan
13,55 Indulás Gulácsra, ebéd
15.00 hazaindulás

Vissza