Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. január 06.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő. Az őrsprogram újabb állomásai Baktalórántháza és Fehérgyarmat.
 A rendezvény időpontja:   2013. január 7. 10:00
 
A rendezvény helyszíne:    Baktalórántháza, Kossuth u. 7.
 
A rendezvény után Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Csepely Zsigmond tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjeés Nagy Lajos, Baktalórántháza polgármester nyilatkozik a sajtó megjelent képviselőinek.
 
A rendezvény időpontja:   2013. január 7. 12:30
 
A rendezvény helyszíne:    Fehérgyarmat, Kölcsey u. 27/A.
 
A rendezvény után Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Csepely Zsigmond tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjeés Dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármester nyilatkozik a sajtó megjelent képviselőinek.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok (HTP) tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől eltérő állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, tehát a „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy fél/egész raj egy gépjárműfecskendővel. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza