Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tájékoztató a tegnapi téli időjárás tapasztalatairól
2013. január 09.
A téli időjárás miatt az ország számos pontján tegnap is szükség volt a katasztrófavédelem, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek szakembereinek a segítségére.
Jelenleg tizenhárom megye területén van hó, amelynek vastagsága Vas megyében néhol eléri a 10 centimétert. Tegnap a legalacsonyabb hőmérsékletet, -12 fokot Heves és Pest megyében mérték, de szinte az egész országban fagypont alatt volt a hőmérséklet.
 
Kedden összesen harminckilenc embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük hatot a kihűléstől. Tizennyolc ember szenvedett különböző sérüléseket a síkos úton, illetve közúti és egyéb balesetekben, négyen pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.
 
A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 650 szakemberrel és 404 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.
 
A hideg időjárás miatt ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét a kihűléses balesetek és tragédiák megelőzésére, az embertársainkra való odafigyelésre. Amennyiben közterületen a kihűlés veszélyének kitett személyt látnak, értesítsék a karitatív és civil szervezeteket. Figyeljenek fokozottan a környezetükben élő, magukat csak nehezen ellátni képes emberekre is!
 
A közlekedők figyelmét felhívjuk arra is, hogy az útfelületekre és járdákra hulló csapadék az éjszaka folyamán megfagy, ezért a hajnali és reggeli órákban fokozott figyelemmel induljanak útnak! Egy kis körültekintéssel a balesetek jelentős része megelőzhető.


Vissza