Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tájékoztató a téli időjárással kapcsolatos tegnapi eseményekről
2013. január 23.
A téli időjárás és az annak következtében történt balesetek miatt az ország számos pontján kedden is szükség volt a katasztrófavédelem, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek szakembereinek a segítségére.

Jelenleg az országban 12 megye területén van hótakaró. A legvastagabb hóréteg Győr-Moson-Sopron megyében található, ott helyenként a 50 centimétert is meghaladja. Tegnap a legalacsonyabb hőmérsékletet, -7 fokot Veszprém megyében mérték.

Jelenleg a Dunántúl északi területein, a középső országrészben esik a hó. A legtöbb friss hó Nógrád és Heves megyében, valamint Pest megye keleti részén esett, néhol hat centiméternyi hó hullott.

 

Kedden összesen tíz embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük négyet a kihűléstől. Hárman sérültek meg különböző közúti és egyéb balesetekben, ketten pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

 

A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 861 szakemberrel és 505 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.

 

Minden közlekedőnek felhívjuk a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint a hatóságok felhívásairól, figyelmeztetéseiről.

 

A hideg időjárás miatt ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét a kihűléses balesetek és tragédiák megelőzésének fontosságára, az embertársainkra való odafigyelésre. Amennyiben közterületen a kihűlés veszélyének kitett személyt látnak, értesítsék a karitatív és civil szervezeteket. Figyeljenek fokozottan a környezetükben élő, magukat csak nehezen ellátni képes emberekre is!

 


Vissza