Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Meghívó
2010. december 14.
Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2010. december 14-én (kedden) a Főigazgatóság (1149 Budapest, Mogyoródi út 43.) 5. emeleti tárgyalójában, 10.45 órától sajtótájékoztatót tart az alábbi témákban:
10.45 órai kezdettel az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közötti együttműködési megállapodás aláírására kerül sor.
A sajtótájékoztatót Dr. Paller Judit országos tisztifőorvos asszony, Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy,főigazgató, Dr. Faludi Gábor, a Gyorsreagálási Főosztály főosztályvezetője és Dr. Tóth Ferenc polgári védelmi ezredes, polgári védelmi főfelügyelő tartja.
 
A BM OKF és az ÁNTSZ közötti, hosszú múltra visszatekintő együttműködés megerősítését a hazánkat ez évben sújtó természeti és környezeti katasztrófák sora indokolja. A két szervezet a jövőre vonatkozó alapelvként fogalmazta meg, hogy a jogszabályokban meghatározott feladatok végrehajtásának kölcsönös segítése érdekében együttműködnek. Az aktualizált együttműködési megállapodásban mindkét fél vállalja, hogy a lakosság életét, egészségét, anyagi javait közvetlenül veszélyeztető és a környezetet károsító veszélyes vegyi anyagok okozta káros hatások felszámolásában közösen lép fel.
 
A megállapodás aláírását követően 11.00 órakor kezdődik az ENSZ OCHA (Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala) által kiállított elismerő és köszönő oklevelek sajtó nyilvános átadása, a mentésben aktívan résztvevő két magyar városi kutató-mentő csapat részére.
A beavatkozásban a magyar kormányzati városi kutató-mentő csapat részéről 12 fő, valamint a RESCUE 24 csapat részéről 15 fő vett részt. Az átadó ünnepségre a mentőcsapatokat 5-5 szakember képviseli. A csapatok nívós szakmai tevékenységükkel vívták ki az Indonéz Kormány, az Indonéz Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynökség és a helyi lakosok elismerését. Az okleveleket Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy adja át.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
Budapest, 2010. december 13.
 
BM OKF Sajtó és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály

Vissza