Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY
2013. február 11.
A szlovén hatóságok a teherforgalmat érintően korlátozásokat vezettek be a magyar és szlovén közös határszakaszon.

A korlátozás elsősorban a tranzitforgalmat érinti, így a szlovéniai célállomással rendelkező és a szlovén felségjelzésű tehergépjárműveket beengedik az országba. A korlátozás a személygépjárművek forgalmát nem érinti.

 

A magyarországi útzsakaszokon a korlátozás miatt torlódásokra lehet számítani Zala, illetve Vas megye területén. Ezekben a megyékben pihenőhelyekre irányítják a korlátozás alá eső tehergépjárműveket. A rédicsi határátkelőnél, a M7 autópálya zalai szakaszán és a M70 autóútnál található pihenők már megteltek, több száz kamion várakozik jelenleg is Magyarországon.

 

A további torlódások megelőzése érdekében Győr-Moson-Sopron megyébe Ausztria és Szlovákia, illetve Komárom-Esztergom megyébe Szlovákia felől érkező, Szlovénián keresztül Olaszország irányába tartó 7,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem léphetnek be Magyarország területére.

 

Az útba indulók – elsősorban a kamionok vezetői – tájékozódjanak a korlátozás és a közlekedési viszonyok aktuális és várható helyzetéről.


Vissza