Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY
2013. február 13.
A Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyét érintő intenzív havazás miatt ma átmenetileg lezárt és nehezen járható volt a térségben több útszakasz, valamint közúti baleseteknél és elakadt járműveknél volt szükség a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek beavatkozására. A várhatóan folytatódó havazás és a további balesetek, torlódások megelőzése érdekében az alábbi intézkedések léptek életbe:

Győr-Moson-Sopron megye vonatkozásában:

A Megyei Védelmi Bizottság megelőző forgalomkorlátozó intézkedést rendelt el a teherforgalom vonatkozásában. A 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek az
M1-es autópálya 85-ös és 86-os számú főutak lehajtóinál a főutakra nem térhetnek le, a két főutat nem használhatják, valamint a 82-es számú főutat sem vehetik igénybe. Továbbá
19:30-tól a Kópháza, Sopron, Hegyeshalom, Rajka és Vámosszabadi határátkelőknél a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek átmenetileg nem léphetnek be Magyarországra.

Vas megye vonatkozásában:

Lezárták a 86-os számú főutat Hegyfalu és Csorna között, ahol jelenleg elhúzódó műszaki mentés zajlik. A forgalmat a 84-es számú főút irányába terelik.

Veszprém megye vonatkozásában:

Korlátozást vezettek be a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek vonatkozásában a 82-es számú főúton Veszprém és Veszprémvarsány között, illetve a 83-as számú főúton Pápa és Városlőd között.

Zala megye vonatkozásában:

A Megyei Védelmi Bizottság megelőző forgalomkorlátozó intézkedést rendelt el, amelynek értelmében a szlovén-magyar határszakaszon a rédicsi és a tornyiszentmiklósi határátkelőhelyeken a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek 19:00-tól átmenetileg nem léphetnek be Magyarországra. A 75-ös számú főút Bakitető és Zalaapáti közötti szakaszát a teherforgalom elől lezárták az úttest megtisztításának idejére.

A horvát hatóságok 19:00-tól korlátozást rendelteke el a teherforgalom vonatkozásában, így jelenleg a berzencei határátkelőnél a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem léphetnek be Horvátországba. A korlátozás a horvát felségjelzésű kamionokra nem terjed ki.

Lehetőség szerint az érintett térségben ne induljanak útnak! Amennyiben mégis, előtte tájékozódjanak az időjárási viszonyokról, az utak állapotáról, valamint csak a téli időjárási viszonyoknak műszakilag megfelelően felkészített járművel vegyenek részt a közúti közlekedésben.


Vissza