Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. február 21.
A nemzetközi minősítés megszerzése, tavaly október óta először tart toborzást a katasztrófavédelem hivatásos mentőcsapata, a HUNOR mentőszervezet. Az érdeklődőknek a mentőcsapat tagjai tartanak előadást az egységgel és annak tagjaival szemben támasztott követelményekről, a csapat feladatairól, valamint bemutató keretében demonstrálják a városi kutatást és mentést.
A rendezvény időpontja:   2013. február 22. (péntek)
                                             Budapest 12:00
                                             Szombathely 10:00
 
A rendezvény helyszíne:    Budapest, Ferihegyi út 264.
                                             Szombathely, Ady Endre tér 1.
 
A mostani toborzást a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezi, ezekre a szomszédos megyékből is várják a tűzoltókat. A HUNOR hivatásos mentőszervezet, tagjai hivatásos állományú tűzoltók. A tagok több éves szakmai tapasztalattal vagy több speciális szakképzettséggel rendelkeznek.
 
A toborzó program keretében a jelentkezők előadásokat hallgathatnak meg a mentőcsapat tevékenységéről, valamint a jelentkezőkkel szemben támasztott szakmai, fizikai és pszichikai követelményekről. Megismerkedhetnek továbbá a városi kutatás-mentés során alkalmazott eszközökkel és védőfelszerelésekkel, amelyek alkalmazását egy szimulált földrengés utáni helyzetben be is mutatják a mentőszervezet tagjai.
 
A mentőszervezet tavaly októberben szerezte meg az ENSZ nemzetközi „nehéz” kategóriájú minősítését, ami a megszerezhető legmagasabb besorolás. A világon jelenleg mindössze huszonegy ilyen osztályú mentőcsapat van. A HUNOR elsősorban a hazai katasztrófák következményeinek felszámolásában és a helyreállításban vesz részt, de nemzetközi segítségkérés esetén a világ bármely pontján képesek a bajbajutottak mentésére.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 

Vissza