Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. március 01.
A kormány döntése értelmében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kormánymegbízottként végezte a február 28-ig terjedő időszakban a rendkívüli téli időjárással kapcsolatos feladatok koordinálását. Elérkezett az idő a végrehajtott intézkedések és események összegzésére, értékelésére. A természet azonban újabb kihívások elé állítja a lakosságot és a hivatásos szervezeteket egyaránt. Az ár- és belvíz elleni felkészülés és védekezés nélkülözhetetlen eleme a beavatkozó hivatásos szervezetek erőinek, eszközeinek összehangolt felmérése, valamint a feladatok pontosítása. Ennek érdekében egyeztetést és közös sajtótájékoztatót tart a katasztrófavédelem, a rendőrség és a honvédség országos vezetője.
A rendezvény időpontja:   2013. március 1. (péntek) 14:00
 
A rendezvény helyszíne:    1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
 
A sajtótájékoztatón Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, főigazgató összegzi a téli időszak eseményeit és a megtett intézkedéseket, majd Papp Károly rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitánnyal és Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnökkel közösen tájékoztatja a média képviselőit az ár- és belvízi felkészülés helyzetéről.
 
A hivatásos szervezetek már számos korábbi árvíznél, illetve más katasztrófák során is bizonyították, hogy képesek hatékonyan és összehangoltan segítséget nyújtani a bajbajutottaknak.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 

Vissza