Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Rendkívüli havazás
2013. március 14.
A kritikussá váló közlekedés kapcsán az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán rekedtek kiterelése rendőri felvezetéssel folyamatosan zajlik. A rendőrség a kritikus útszakaszokról a közeli településekbe tereli a forgalmat, ahol a mellékutcákban megállítják a járműveket. A gépkocsik utasait az adott települések melegedőhelyeire kísérik.
Valamennyi településen a kijelölt melegedőhelyek megnyitottak és várják az úton rekedt autósokat. Az ellátásáról a katasztrófavédelem intézkedett. A mentésben a fővárosi, szigetszentmiklósi, érdi és gödöllői hivatásos tűzoltók is részt vesznek.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 20 óra 30 perctől visszavonásig teljes gépjármű tilalmat rendelt el a móri, bicskei székesfehérvári, gárdonyi, enyingi járások területére.
A kijelölt melegedőhelyek listája elérhető a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján: http:// fejer.katasztrofavedelem.hu
 
Zala megyében, Sármellék közelében a 75-ös főúton jelentős számú gépjármű rekedt az utakon. Terepjárók segítségével viszik ki az embereket egy közeli általános iskolába, ahol a melegedésük és az ellátásuk megoldott.
 
Veszprém megyében Hajmáskér közelében vannak elakadt gépjárművek, ezért itt hét helyszínen is melegedőhelyeket nyitottak meg.
 
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 3-as, valamint a 37-es számú főútvonalakon a teherautók közlekedése további intézkedésig nem engedélyezett! Az ezekre a főutakra tartó, vagy már útközben lévő teherautókat a rendőrség az alábbi „szükségvárakoztatási” helyszínekre irányítja:
  • Miskolcon a Borsod Auchan parkolójába, a Bricostore parkolójába;
  • Encsen a Spar parkolójába, a MÁV rakodójába, a Halmaji elágazásnál lévő benzinkúthoz;
  • Sátoraljaújhelyen a Berecki úti kamionterminálba, a Tesco parkolójába.
 
Folyamatos az együttműködés a karitatív szervezetekkel, akik az úton rekedtek ellátásáról gondoskodnak.  lezárt utak miatt, akik nem tudnak továbbutazni, kérjük keressék fel a legközelebbi kijelölt szálláshelyek, melegedők valamelyikét. Az útlezárásokat helyzete percről-percre változik, ezért kérjük kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit. Az utakon rekedt utasok kiszabadítása folyamatos!
Aki teheti térjen le az első pihenőhelyen, üzemanyagtöltő állomásnál és ott várakozzon az utak hóeltakarításáig, síkosságmentesítéséig!

Vissza