Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A havazás miatt a közutakon nincs mentésre váró személy az országban
2013. március 16.
A katasztrófavédelem, a rendőrség, a terrorelhárítási központ, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek munkatársai embert próbáló erőfeszítéseket tesznek a rendkívüli időjárás következtében az ország egyes régióiban kialakult helyzet normalizálása érdekében.
A 2013. március 16-án 16 órakor rendelkezésre álló adatok szerint a mentő egységek országszerte 14.537 főt és 3.914 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából. A közutakon a havazással összefüggésben nincs mentésre váró személy, 105 jármű mentése folyamatban van. Az elzárt települések száma 5, a járhatatlan utak száma 29, a járhatatlan útszakaszok száma 27.
 
Jelentősen csökkent a befogadó- és melegedő helyek, és az ott tartózkodók száma. Fejér megyében két helyen 18 fő, Győr-Moson-Sopron megyében nyolc helyen 190 fő, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat helyen 197 fő, Tolna megyében egy helyen egy fő, Veszprém megyében egy helyen két fő tartózkodik. Ellátásuk továbbra is folyamatos.
 
A rendőrség továbbra is korlátozza számos település elhagyását, az áramszolgáltatási kimaradással érintett 74 településen a rendőri jelenlét folyamatos. A rendőrség visszatérően ellenőrzi a közutakon magukra hagyott gépjárműveket, közleményünk kiadásáig a rendőrségre nem érkezett bejelentés gépjármű feltörésről.
 
A rendőrség tájékoztatja azokat a gépjármű-tulajdonosokat, akik a rendkívüli időjárási körülmények miatt az autópályákon, illetve autóutakon hátra hagyták gépjárműveiket, hogy az illetékes rendőr-főkapitányságok központi ügyeletén 2013. március 16-án 7 órától egy-egy munkatárs kizárólag a gépjárművek elszállításával kapcsolatos tájékoztatással foglalkozik.
A gépjármű tulajdonosok a következő telefonszámokon éjjel-nappal érdeklődhetnek az elszállítás idejéről és módjáról:
Komárom-Esztergom megye: 06-34-517-777
Győr-Moson-Sopron megye: 06-96-417-329
Fejér megye: 06-20-210-4506
 
A katasztrófavédelem és a rendőrség országos és megyei honlapjain további hasznos információkat találnak az aktuális információkról.

Vissza