Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Év végére kiépül a szennyvízrendszer Kolontáron
2010. december 16.
Kolontáron a tervek szerint év végére a szennyvízrendszer, január közepére pedig az ivóvíz hálózat kiépítése készül el. Ezt követi majd a gáz és elektromos közművesítés.
A mintaház lábazatának száraz zsalukövezése már elkészült, a betonozás ütemét az időjárás függvényében szeretnék a héten befejezni.
 
A szennyezett külterületeken tovább folytatódik a kármentesítés, a határoló gátak és árkok építése, melyek a csapadékvíz bejutását akadályozzák meg a mentesítendő területre. A kiszállítási utak erősítése folyamatosan zajlik.
 
Az időjárási viszonyok továbbra sem teszik lehetővé a szennyezett területeken a vörösiszap Huminit-Dudarit Talajkondicionáló készítménnyel történő közömbösítést.
 
Megkezdődött a Marcal hullámterében lerakódott vörösiszap eltávolításának előkészítésére illetve a Boba-Szergény közötti meder szakaszon az iszappal szennyezett fák, bokrok, cserjék irtása. Ezek a munkálatok Boba, Nemeskocs, Csögle, és Celldömölk településeket érintik.
 
A Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport mérései alapján a Torna-patak pH értéke a kolontári hídnál délelőtt 8,44 délután 8,62 volt. A Torna patak devecseri szakaszához telepített automata mérőkonténer által mért folyamatosan változó pH érték napi átlaga 8,46.
 
A december 15-i adatok alapján a lakosok közül 74-en ingatlan építését, 71-en használt ingatlan vásárlását kérték, 63 esetben pedig egyedi elbírálást igényelnek.
 
Az újjáépítésen a tegnapi nap folyamán kétszázötvennégy szakember dolgozott százhatvanegy munkagéppel.


Vissza