Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit
2013. március 25.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz sárga riasztást adott ki Zala, Somogy, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megye egyes kistérségeire hófúvás kialakulásának veszélye miatt.
A szlovén hatóságok korlátozták a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek forgalmát a
szlovén-magyar határszakaszon a Szlovéniában és az olasz-szlovén határszakaszon kialakult havazás és hófúvás miatt. A dunántúli útszakaszokon ezért lassuló forgalomra, torlódásokra lehet számítani.
 
A várható havazás miatt továbbra is narancs figyelmeztetés van érvényben Fejér, Tolna, Somogy és Baranya megye területére. Az aktuális riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak.
 
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.
 
Tájékozódjanak az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Amennyiben a hatóságok azt kérik, ne induljanak útnak! Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!

Vissza