Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit
2013. március 25.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz sárga riasztása jelenleg Zala, Somogy, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Pest, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes kistérségeire vonatkozóan van érvényben hófúvás kialakulásának veszélye miatt.
A szlovén hatóságok már korábban korlátozták a 7,5 tonna feletti tehergépjárművek forgalmát a szlovén-magyar határszakaszon a Szlovéniában és az olasz-szlovén határszakaszon kialakult havazás és hófúvás miatt. A dunántúli útszakaszokon ezért lassuló forgalomra, torlódásokra lehet számítani. Délután fél ötkor elrendelték a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalmának ideiglenes korlátozását az M7-es autópálya Zala-Somogy megyehatártól nyugati irányba és a 86-os főút Vas-Zala megyehatártól déli irányba tartó szakaszán, az intézkedés annak visszavonásáig van érvényben.
 
A meteorológiai előrejelzések alapján a délutáni, esti és éjszakai órákban várhatóan folytatódik a havazás. A balesetek és a további torlódások, fennakadások elkerülése érdekében az érintett térségekben senki ne induljon útnak, az úticélként is kerülendő.
 
A várható havazás miatt továbbra is narancs figyelmeztetés van érvényben Fejér, Tolna, Somogy és Baranya megye területére. Az aktuális riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.
 
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.
 
Tájékozódjanak az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Amennyiben a hatóságok azt kérik, ne induljanak útnak! Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!

Vissza