Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Folyamatosak a beavatkozások
2013. március 25.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, azaz narancs riasztást adott ki Jász-Nagykun-Szolnok megyére és Pest megye két kistérségére hófúvás kialakulásának veszélye miatt. Elsőfokú, azaz sárga riasztás jelenleg Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád megyére és Veszprém, Fejér, Pest, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés megye egyes kistérségeire van érvényben.
A katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba folyamatosan érkeznek a bejelentések és a segélyhívások, elsősorban közúti baleseteknél és elakadt járműveknél van szükség a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek beavatkozására. A mai nap folyamán már több mint kétszáz műszaki mentést hajtottak végre a tűzoltók országszerte.
 
A korábban életbe léptetett korlátozásokat a tehergépjárművek tekintetében továbbra is fenntartják, a kamionokat pihenőhelyekre, benzinkutakra és a leállósávokra terelik. A teherforgalmat elsősorban azokon az útszakaszokon korlátozzák, ahol az emelkedőkön a csúszós felületek miatt a kamionok nem képesek továbbhaladni.
 
Az M6-os és M7-es autópályákon valamennyi kamion számára teljes kamionstop van érvényben. Az M3-as és M5-ös, valamint az M43-as útszakaszain részleges kamionstop van érvényben, a Szlovénia felé tartó 7,5 tonna feletti tehergépjárműveket várakozóhelyekre irányítják.
 
A meteorológiai előrejelzések alapján az éjszakai és hajnali órákban várhatóan folytatódik a havazás, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Pest megye ceglédi és nagykátai kistérségében megerősödhet a havazás és a szél, fokozottá válik a hófúvás kialakulásának veszélye. Az érintette térségekben ne induljanak útnak!
 
A várható havazás miatt továbbra is narancs figyelmeztetés van érvényben Fejér, Tolna és Somogy megye területére. Az aktuális riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.
 
Tájékozódjanak az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!
 

Vissza