Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Folyamatosan javul a helyzet
2013. március 26.
Sárga riasztás van érvényben Jász-Nagykun-Szolnok megye egészére, Pest megye két kistérségére, valamint Zala, Vas, Somogy, Bács-Kiskun, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére és Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Pest, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés megye egyes kistérségeire. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szerda reggelig váltakozó intenzitással havazhat, helyenként 5- 10 centiméter friss hó hullhat.
Szlovénia délben megnyitotta a határátkelőhelyeket, ezért az érintett megyei védelmi bizottságok – Zala, Somogy, Tolna, Fejér – határozattal feloldották a tehergépjármű-forgalomra vonatkozó korlátozást. A rendkívüli havazás miatt Magyarország területén összesen 1400-1500 tehergépjármű kényszerült várakozni.
 
Nem sokkal három óra előtt mindenhol megindult a forgalom. Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Heves megyében fokozatosan indítják útba a várakozóhelyekről a tehergépjárműveket. Hajdú-Bihar megyében óránként harminc járművet engednek be az országba.
 
Az utóbbi egy-két órában nem nőtt jelentősen a műszaki mentések száma az országban, de összességében így is több mint 170 esetben kérték a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek segítségét.
 
Az aktuális információkról a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A közlekedéssel kapcsolatban pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.
 
Továbbra is azt kérjük, hogy kísérjék figyelemmel az aktuális és a várható időjárási előrejelzéseket, valamint a hatóságok tájékoztatóit.

Vissza