Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Halad a forgalom az utakon
2013. március 26.
Sárga riasztás van érvényben Jász-Nagykun-Szolnok megye egészére, Pest megye két kistérségére, valamint Zala, Vas, Somogy, Bács-Kiskun, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére és Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Pest, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés megye egyes kistérségeire.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint országszerte tovább folytatódik a havazás, a szerda reggeli órákban a legtöbb csapadékra az északkeleti országrészben kell számítani. A reggeli órákig az országban még 3-10 centiméter hó eshet, éjfélre valószínűleg már csak az ország északkeleti felében marad meg öt-tíz centiméternyi hólepel. A Dunántúl nyugati felében és a keleti országrészben szerda reggelig helyenként gyenge hóátfúvás előfordulhat.
 
A rendkívüli havazás ideje alatt, kedd kora délutánig Magyarország területén összesen 1400-1500 tehergépjármű kényszerült várakozni. Nem sokkal három óra előtt azonban mindenhol megindult a forgalom. A határátkelőhelyeken folyamatos az áthaladás, sok helyen ütemezetten, tízesével, harmincasával engedik a járművek haladását, a tehergépjárművek tehát fokozatosan hagyhatják el a várakozóhelyeket. A főutak döntő többsége jól járható, kisebb fennakadások egyes mellékutakon fordulhatnak elő.
 
A forgalom megindítása óta, háromnegyed háromtól este háromnegyed hétig 24 műszaki mentéshez kellett a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek kivonulniuk. Az esti órákig tehát országszerte összesen csaknem 200 műszaki mentésnél segítettek a tűzoltók a bajbajutottakon.
 
Az aktuális információkról a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A közlekedéssel kapcsolatban pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.
 
Továbbra is azt kérjük, hogy kísérjék figyelemmel az aktuális és a várható időjárási előrejelzéseket, valamint a hatóságok tájékoztatóit.

Vissza