Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Télies útviszonyokra kell készülni, sok a baleset
2013. március 27.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfél előtt visszavonta a korábban Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Zala, Pest, Bács-Kiskun és Csongrád megye összesen 23 kistérségére kiadott elsőfokú (CITROM) riasztást. Jelenleg hét megye 42 kistérségére érvényes a citromsárga riasztás.
Az éjszaka is folyamatosan havazott, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egész nap hullhat a hó, és ezekben a megyékben hóátfúvásra is számítani kell. Tegnap kora délután megindulhatott a tehergépjármű-forgalom, már csak eseti jelleggel, többnyire műszaki mentés idejére kellett elrendelni rövid időre forgalomkorlátozásokat egyes útszakaszokon. Jelenleg Zala megyében, a 75-ös út 27-35 kilométerszelvénye között tiltják a tehergépjárművek haladását. Tegnap este hat órára valamennyi kamion elhagyhatta a számára kijelölt várakozóhelyet.
 
A havas, csúszós utakon sok volt a baleset, több kamion és személygépjármű árokba csúszott. A katasztrófavédelem tűzoltó egységeit tegnap országosan összesen 231 esetben riasztották műszaki mentéshez, több mint száz alkalommal a teherforgalom megindítása után.
 
A télies időjárás miatt továbbra is fokozott óvatosságra van szükség, csak az útviszonyoknak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad csak közlekedni. Továbbra is azt kérjük, hogy kísérjék figyelemmel az aktuális és a várható időjárási előrejelzéseket, valamint a hatóságok tájékoztatóit.
 
Az aktuális információkról a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A közlekedéssel kapcsolatban pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.

Vissza