Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Kamionstop a szlovén határon
2013. március 29.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenleg Heves, Nógrád és Veszprém megye egyes kistérségeire tartja érvényben elsőfokú, azaz citromsárga riasztását, amelyet ónos eső kialakulásnak veszélye miatt adott ki. A csúszós, nedves útfelületek veszélyt jelentenek a gépjárművel és a gyalogosan közlekedőkre egyaránt.
A szlovén hatóságok közlekedési korlátozást, azaz kamionstopot vezetnek be ma 14 órától. Ez idő alatt a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem léphetnek be Szlovéniába.
 
A katasztrófavédelem azt kéri a lakosságtól, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a meteorológiai előrejelzéseket, illetve a hatóságok közleményeit és tájékoztatóit, továbbá csak a téli időjárási körülményeknek megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. A közlekedőket arra kérjük, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, és készüljenek fel arra is, hogy a szokásos menetidők is meghosszabbodhatnak, az utak csúszóssá válhatnak, valamint fák dőlhetnek ki, ágak szakadhatnak le és felsővezetékek sérülhetnek meg.
 
A meteorológiai előrejelzések szerint az Északi-középhegység térségében péntek estig többnyire havas eső, havazás valószínű. Többfelé tapadó hóra kell számítani. Főként a Börzsöny térségében, Nógrád megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén északnyugati részén és Heves hegyvidéki területein halmozódhat fel számottevő mennyiségű friss hó. Ezeken a területeken 5-20 centiméter hó várható, ami az alacsonyabban fekvő területeken sokfelé olvadni fog.
 
Továbbra is citromsárga figyelmeztető előrejezés van érvényben gyenge ónos eső és havazás miatt Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest megye és a főváros, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére.
 
Az aktuális információkról a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A közlekedéssel kapcsolatban pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak.

Vissza