Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
ORSZÁGOS TŰZMEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. április 09.
A fűtési szezon szinte minden napján lehet hallani a szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos híreket. A balesetek és tragédiák a készülékek rendszeres karbantartásával és szén-monoxid-érzékelők használatával könnyen megelőzhetőek. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) ezért kiemelt feladatként kezeli az ilyen esetek megelőzését.
A rendezvény időpontja:   2013. április 10. (szerda) 12:00
 
A rendezvény helyszíne:    1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
                                             BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
 
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság összesen ezerhétszáz, a vonatkozó előírásoknak megfelelő szén-monoxid-érzékelőt vásárolt, amelyeket az ország különböző pontjain lévő, gázkészülékkel rendelkező közintézményeknek juttat el.
 
A sajtótájékoztatón Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, illetve társelnökei, Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium és Farkas Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára egy-egy szén-monoxid-érzékelőt ajándékoz a megelőzési kampány részeként 25, nyitott égésterű, gázüzemű tüzelőberendezést használó közintézménynek. Ezen intézmények lakói vagy használói fokozottabban ki vannak téve a szén-monoxid-mérgezés veszélyének.
 
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság készített egy kampányfilmet is, amelyet az országos televíziók közel harminc alkalommal sugároztak.
 
Minden fűtési idényben vannak olyan halálesetek, amelyeket régebbi típusú kazán, ellenőrizetlen kémény vagy rossz kályha, gázkészülék okoz. A katasztrófavédelem tűzoltó egységei 2012-ben csaknem 200 eseménynél avatkozott be, ezek során tizennégyen vesztették életüket, és 235 ember szenvedett enyhébb mérgezést. Az idei évben már eddig 171 mérgezés és kilenc haláleset történt. A balesetek megelőzésére hatékony és olcsó megoldás a szén-monoxid-érzékelő használata, amely a kritikus szint feletti gázkoncentrációra hangjelzéssel hívja fel a figyelmet.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza